Maso
Zapečené mleté maso se zelím z Blatničky

V naší kuchyni uvítáme Vendulu Pizingerovou. Prozradí recept na zapečené mleté maso se zelím z Blatničky.
* 18. 2. 1972
dříve Svobodová
uvařená rýže
mleté maso – mix
kysané zelí
rýžový olej
cibule
česnek
rajčatový protlak
sůl, pepř
smetana
anglická slanina
Na pánvi rozehřejeme rýžový olej a osmahneme na něm najemno nakrájenou cibulku. Přidáme trochu nasekaného česneku. Dále vložíme mleté maso, rajský protlak a sůl.
Do pekáčku vložíme uvařenou rýži, na ni navrstvíme mleté maso a nahoru nakládané zelí. Zalijeme smetanou a poklademe plátky anglické slaniny. Pečeme cca 20 minut na 180 – 200 °C.