Krůtí medailonky

Do naší kuchyně znovu zavítá Jolana Voldánová. Dnes připraví velmi chutné krůtí medailonky s pečenými bramborami a zeleninou.
* 12. 1. 1969
krůtí prsa
sůl, pepř
hladká mouka
sušený medvědí česnek
oregano
uzená a sladká paprika
chilli vločky se solí
olivový olej
přepuštěné máslo
kuřecí vývar
cibule
paprika
pečené brambory
Krůtí medailonky trochu osolíme a opepříme. Do hlubokého talíře si dáme lžíci a půl hladké mouky, sušený medvědí česnek, oregano, obě papriky a chilli vločky se solí. Promícháme a maso v kořeněné mouce obalíme.
Na pánvi si rozehřejeme trochu olivového oleje s ghí. Obalené maso vyskládáme do pánve a necháme zatáhnout z obou stran a dáme stranou. Do misky slijeme výpek a maso vrátíme zpět na pánev. Zalijeme kuřecím vývarem a necháme podusit.
Mezitím vezmeme kousek másla, dáme ho do zbytku kořeněné mouky a vidličkou rozmačkáme. Hotové maso vyjmeme a do výpeku přidáme kořeněné máslo a necháme provařit.
Podáváme s pečenými bramborami se zeleninou.
Brambory
Brambory dobře umyjeme a rozkrojíme na poloviny. Zakápneme olivovým olejem, přidáme pepř a sladkou papriku. Vložíme je do trouby a po 20 minutách přidáme i zeleninu.