Polévky

Jihočeská bramboračka

rostlinný olej
mrkev
celer
petržel
2 cibule (jednu z nich přidáme celou pro barvu)
česnek
2 hrsti hladké mouky
voda
bobkový list
nové koření
kmín
sůl
pepř
brambory
hrst sušených hub
2 vajíčka
majoránka

Na oleji orestujeme na kostičky nakrájenou mrkev, celer a petržel. Pak přisypeme nadrobno pokrájenou cibuli, česnek a hladkou mouku na jíšku. Vše důkladně promícháme, orestujeme. Přilijeme vodu, ochutíme kořením a vložíme celou cibuli i se slupkou kvůli barvě. Nakonec přidáme brambory a sušené houby. Vše vaříme doměkka. Nakonec do polévky rozklepneme dvě vejce, krátce povaříme a dochutíme majoránkou. (Majoránku přidáváme až nakonec, jinak zhořkne.)

Ohodnoťte tento recept: 

0 hlasů

Další recepty Celý díl