Moučníky a cukroví
Pečený tvaroh podle Petra Daniela
1 měkký tvaroh (nejlépe domácí kozí)
sůl
pepř
kmín
3 vajíčka
½ másla
2 vařené brambory
1 prášek do pečiva
polohrubá mouka
trocha mléka
Tvaroh nejprve osolíme, opepříme, okmínujeme a vše zamícháme. Necháme zkysat na teplém místě v zakryté nádobě po dobu alespoň jednoho týdne, lépe však 14 dní. (Upozorňujeme, že produkt má charakteristický zápach.)
V další fázi do tvarohu vyklepneme tři vajíčka, půlku změklého másla, nastrouháme dvě vařené brambory a přidáme prášek do pečiva. Vše smícháme a přisypeme mouku tak, aby vzniklo řidší těsto. Můžeme, ale nemusíme přilít trochu mléka.
Rozetřeme na vymazaném plechu a pečeme do zlatova.
Ohodnoťte tento recept:
1 hlasů