Maso

Králík na cibuli

1 rozporcovaný králík
100 g špeku
1 lžíce sádla, pokud možno domácí
1 lžíce másla, pokud možno domácí
2 větší cibule
sůl
pepř
bobkový list
několik kuliček nového koření
doporučujeme přidat i rozmarýn – Bethany použila rozmarýnovou sůl, kterou sama připravila
700 ml drůbežího vývaru

Porce králíka prošpikujeme špekem a ze všech stran opečeme na rozpuštěném másle a sádle. Vložíme do pekáčku nebo pečící mísy. Nakrájíme cibuli a spolu s kořením a bylinkami přidáme ke králíkovi. Zalijeme vývarem – králík by měl být ponořený do ⅔. Osolíme (nesolíme, pokud jsme před tím použili rozmarýnovou sůl) a opepříme.

Z pergamenového papíru vystřihneme tvar podle pečící nádoby v dostatečné velikosti. Papír zmačkáme a pod tekoucí vodou několikrát narovnáme a znovu zmačkáme. Papír nakonec narovnáme a položíme na králíka. Papírová poklička zabrání vysušení masa. Nádobu přiklopíme a dáme péct do trouby na 180 stupňů přibližně jednu hodinu.

Jako přílohu doporučujeme brambory.

Ohodnoťte tento recept: 

0 hlasů

Další recepty Celý díl