Maso

Krůtí krokety

500 g mletých krůtích stehen
4 vejce
50 g dijonské hořčice
100 g rozpuštěného másla
50 ml smetany
50 g hladké mouky
200 g strouhanky
muškátový květ na špičku nože
sůl
pepř
citron

Salát

rukola
bílý jogurt, nejlépe bio
citron
sůl
pepř
česnek

Smícháme mleté maso, 2 vejce, smetanu, osolíme, opepříme, přidáme dijonskou hořčici a rozpuštěné máslo, muškátový květ a lžičku citronové šťávy. Dále přisypeme mouku na zahuštění – opatrně, po troškách.

Z těsta vytvoříme krokety, obalíme je v rozšlehaných vejcích a strouhance. Krokety smažíme dozlatova.

Podáváme se salátem, na zálivku použijeme bílý jogurt, ochucený pár kapkami citronu, solí, pepřem, případně česnekem.

Ohodnoťte tento recept: 

0 hlasů

Další recepty Celý díl