Tenká hliníková fólie vyráběla n. p. Kovohutě Břidličná patřila mezi četné modernizace v kuchyni, které se na trhu objevovaly hojně především v druhé polovině šedesátých let. Podobnou novinku představovaly například pánve s teflonovým povrchem. Alobal umožnil přípravovat i v běžných městských domácnostech různé pokrmy, které by jinak zde byly nedostupné – například populární Živáňskou pečeni. Pomocí alobalu mohly být potraviny zároveň pečeny a dušeny. Za hlavní přednost přípravy jídel v alobalu byla považována skutečnost, že upravované potraviny si zachovávaly svoje aroma i šťavnatost. Zároveň sloužil jako ochranný obalový materiál s dobrými izolačními vlastnostmi. Hliníková fólie se na trhu rychle uchytila a během několika let se stala naprosto běžnou součástí vybavení domácností včetně domácností našich hrdinů.Magazín na neděli, 1973; Československá televize