Krevety na rýžových nudlích

čerstvé tygří krevety
rýžové nudle
mrkev
pórek
hlíva ústřičná
česnek
chilli papričky
čerstvý zázvor
sójová omáčka
rybí omáčka
slunečnicový olej
čerstvý koriandr
limety
sůl
cukr
lístky máty
Oloupané, očištěné a mírně osolené krevety krátce osmahneme na oleji a odložíme stranou. V oleji se šťávou z krevet orestujeme česnek a postupně přidáváme nudličky mrkve, pórku a hlívy, a vždy krátce osmahneme. Potom vše zalijeme rybí omáčkou, přidáme sójovou omáčku, pár kapek limetové šťávy, nakrájené chilli papričky, zázvor a špetku cukru. Vmícháme uvařené rýžové nudle, přidáme nasekaný koriandr, opečené krevety a na závěr krátce prohřejeme.
Nudle smotáme pomocí kuchařské vidličky do úhledného válečku, který na talíři ozdobíme krevetami, nasekaným koriandrem a třeba i snítkou máty.
Ohodnoťte tento recept: