Maso

Maďarský guláš

1 kg hovězího masa (krk, kližka)
olej
4 cibule
vývar nebo bujón
chilli papričky
6 papriky
6 rajčat
6 brambor
sladká nebo pálivá mletá paprika (dle chuti)
kmín (drcený či mletý)
sůl

Na rozehřátém oleji dozlatova orestujeme pokrájenou cibuli, na ní krátce opečeme hovězí maso, které jsme nakrájeli na kostky, a až se maso zatáhne, přidáme mletou papriku, trochu kmínu a soli. Po chvíli zalijeme vývarem nebo ve vodě rozpuštěnou kostkou bujónu, přivedeme k varu, přiklopíme a dusíme do poloměkka. Poté dochutíme trochou chilli a než maso úplně změkne, nakrájíme si na větší kousky zeleninu a na menší kostičky brambory. Do gulášového základu přidáme nejdříve papriky a rajčata, a až pustí dostatek šťávy, přisypeme brambory a necháme je pod pokličkou dusit, dokud nezměknou. Na závěr podle chuti dosolíme.

Ohodnoťte tento recept: 

1 hlasů

Další recepty Celý díl