Maso

Roastbeef s glazírovanou karotkou a cibulovými bramborami

1 kg hovězí roštěné
100 ml oleje
zelený sterilovaný pepř
dijonská hořčice
pepř
sůl

Roštěnou z mladého býka svážeme provázkem, aby měla hezký tvar, celou ji opepříme, potřeme dijonskou hořčicí, rozdrceným sterilovaným zeleným pepřem, trochou oleje a necháme nejlépe přes noc zaležet. Poté ji zprudka opečeme ze všech stran a dáme do trouby.

Hotový roastbeef zbavíme provázku, nakrájíme ho na tenké plátky a podáváme s glazírovanou karotkou a cibulovými bramborami. A pokud roastbeef zlehka přelijeme omáčkou ze silného vývaru, spolehlivě rozptýlíme nedůvěru i všechny pochybnosti týkající se anglické kuchyně.

Glazírovaná karotka

1 kg karotky
máslo
cukr
voda
sůl

Do rozpuštěného másla nasypeme trochu cukru, a až se rozpustí, přidáme kuličky nebo kolečka čerstvé karotky a krátce orestujeme. Zalijeme trochou vody a podusíme do měkka. Podle chuti můžeme dosolit.

Cibulové brambory

1 kg brambor
250 g šalotky
200 g másla
smetana
zelená cibulka
pepř
sůl

Na rozpuštěném másle orestujeme nadrobno nakrájenou šalotku a přidáme k ní uvařené brambory, které nahrubo našťoucháme. Přilijeme smetanu, osolíme, opepříme, a na závěr vmícháme do brambor nakrájenou zelenou cibulku.

Ohodnoťte tento recept: 

0 hlasů

Další recepty Celý díl