Moučníky a cukroví

Churros s čokoládovou omáčkou a smaženým ananasem

170 ml mléka
85 g hladké mouky
70 g másla
2 - 3 vejce
limetková kůra
sůl
olej

Na obalení:
skořice
cukr

Do vařícího mléka s máslem a špetkou soli přisypeme mouku, rozmícháme a pak odpalujeme tak dlouho, až je těsto hladké a nechytá se stěn nádoby. Po vychlazení přidáme trochu nastrouhané limetkové kůry, postupně zapracujeme vejce a hotové těsto dávkujeme cukrářským sáčkem do rozpáleného oleje. Smažíme velmi zprudka, churros pak nebudou tolik nasáklé olejem. Usmažené churros obalujeme v cukru smíchaném se skořicí.

Smažené ananasové špízy

ananas

Nakrájíme si ananas na kousky, lehce ho osušíme a nabodneme na ozdobné tyčinky, případně párátka. Zbytek těsta zředíme vlažnou vodou, ananas v něm obalujeme a smažíme do zlatova v kvalitním oleji.

Čokoládová omáčka

kakao
cukr
čokoláda
voda

K churros a ke smaženému ananasu si připravíme čokoládovou omáčku: Do vařící vody s cukrem přimícháme kakao a pak postupně za stálého míchání přidáváme kvalitní čokoládu, dokud omáčka nezíská správnou konzistenci. Když je omáčka hladká, odstavíme ji a necháme vychladit.

Dokončení

skořicový cukr

Servírujeme na talíř několik kousků churros a dva ananasové špízy, přidáme misku s vychlazenou čokoládovou omáčkou, okraj talíře zlehka posypeme skořicovým cukrem a originální dezert je na světě.

Ohodnoťte tento recept: 

0 hlasů

Další recepty Celý díl