Maso

Vepřová panenka v pepřové marinádě s česnekem a v medovém marinádě s česnekem a chilli

plátky vepřové panenky (dle počtu osob)

Vepřovou panenku zbavíme šlach a tuku, nakrájíme na plátky, z jedné strany zlehka naklepeme.

Pepřová marináda s česnekem

2 dl oleje
2 lžíce černého pepře v celku
4 stroužky česneku
sůl

Část plátků potřeme rozmixovanou směsí oleje, česneku, soli a pepře a dáme do chladu zaležet.

Medová marináda s česnekem a chilli

1 dl oleje
1 dl medu
4 stroužky česneku
1 lžička sekaných čerstvých chilli papriček
1 lžíce mleté sladké papriky
4 lžíce sójové omáčky
sůl

Nakrájené chilli papričky, mletou sladkou papriku, česnek, sůl, med, olej a sójovou omáčku rozmixujeme a hotovou směsí potíráme ostatní plátky masa z obou stran a opět necháme uležet.

Grilování

Rošt grilu potřeme slaninou, aby se maso nepřipékalo. Naložené plátky vepřové panenky grilujeme zprudka z každé strany 2 až 3 minuty tak, aby zůstalo šťavnaté. Když si na kraji grilu předehřejeme mísu, maso vydrží déle teplé i za chladnějších večerů.

Ohodnoťte tento recept: 

0 hlasů

Další recepty Celý díl