Ryby a mořské plody

Štika po novohradsku s kari bramborami a fazolkami

4 porce štiky
česnek
máslo
sůl
olej

Na obalení:
3 lžíce hladké mouky
1 lžička mletého kmínu
4 lžíce sladké papriky
pálivá paprika (dle chuti)

Štiku nakrájíme na podkovy, které potřeme prolisovaným česnekem a necháme alespoň 2 hodiny odležet. Mezitím si z mouky, mletého kmínu a sladké, nebo – máte-li rádi pikantní chuť – pálivé papriky připravíme směs, ve které rybu obalíme. Před obalením štiku nezapomeneme osolit! Obalené podkovy dáme na olejem vymazaný plech, na každou porci položíme plátek másla a pečeme na 160 až 170 stupňů asi 20 minut.

Mezitím si připravíme obě přílohy.

Kari brambory

brambory
kuřecí vývar (bujón)
kari koření
máslo
sůl

Malé brambory (případně vykrájené kuličky nebo jiné tvary) uvaříme v kuřecím vývaru s kari kořením. Těsně před podáváním si na pánvi rozpustíme máslo a uvařené brambory na něm orestujeme. Podle chuti dosolíme a žlutá příloha ke štice po novohradsku je hotová.

Fazolky

zelené fazolky
máslo
pepř
sůl

Pak na másle orestujeme zelené fazolky (můžeme použít i mražené), osolíme, opepříme a servírujeme spolu s kari bramborami ke štice po novohradsku. Pokud talíř po obvodu zlehka poprášíte sladkou paprikou, bude vaše vánoční menu skutečně barevné.

Ohodnoťte tento recept: 

0 hlasů

Další recepty Celý díl