Různé
Barbecue omáčka

20 ml slunečnicového oleje
250 g cibule
150 g cukru
200 g zázvoru
500 g drcených rajčat
100 g kečupu
0,5 l vývaru
javorový sirup
červený vinný ocet
sůl
Na rozpáleném oleji opečeme dozlatova cibuli a zasypeme ji cukrem, který utavíme na karamel. Do něj přidáme nastrouhaný zázvor, ten krátce orestujeme, potom přijdou na řadu drcená rajčata, kečup a vývar. Vše provaříme a do hladka rozmixujeme. Za stálého míchání vaříme tak dlouho, dokud omáčka nezhoustne. Potom ji dochutíme javorovým sirupem, octem a solí a můžeme podávat třeba ke kuřecím křidýlkům na grilu nebo k pečeným žebrům.
Použijete-li uzenou sůl, omáčka bude mít příjemné kouřové aroma.
Ohodnoťte tento recept:
0 hlasů