Moučníky a cukroví

Panna cotta s pomeranči

na krém:
1 l smetany ke šlehání
100 g cukru moučky
vanilkový lusk
kůra z 1 pomeranče
cca 4 plátky želatiny

Smetanu smícháme s cukrem, přidáme vanilku a nastrouhanou pomerančovou kůru. Necháme projít varem, scedíme a vmícháme želatinu, kterou jsme dali předem nabobtnat do studené vody. Až se želatina rozpustí, nalijeme panna cottu do jednotlivých skleniček či kelímků a po ztuhnutí ozdobíme kousky pomerančů, které jsme s trochou nastrouhané kůry krátce povařili v cukrovém rozvaru a nechali vychladnout. Na dozdobení použijeme lístek máty a plátek sušeného pomeranče a efektní, lahodný a na čas i peníze nenáročný dezert je na světě.

Místo moučkového cukru můžete použít i krystal. Želatinu dejte předem nabobtnat do velmi studené vody. Při práci se želatinou postupujte podle návodu výrobce.

Pomeranče v cukrovém rozvaru

100 ml vody
300 g cukru krystal
1 kg pomerančů

Ohodnoťte tento recept: 

1 hlasů

Další recepty Celý díl