Panna cotta s pomeranči
![](http://img.ceskatelevize.cz/program/porady/10169912986/foto09/recepty/medium/454.jpg?1708691863)
na krém:
1 l smetany ke šlehání
100 g cukru moučky
vanilkový lusk
kůra z 1 pomeranče
cca 4 plátky želatiny
Smetanu smícháme s cukrem, přidáme vanilku a nastrouhanou pomerančovou kůru. Necháme projít varem, scedíme a vmícháme želatinu, kterou jsme dali předem nabobtnat do studené vody. Až se želatina rozpustí, nalijeme panna cottu do jednotlivých skleniček či kelímků a po ztuhnutí ozdobíme kousky pomerančů, které jsme s trochou nastrouhané kůry krátce povařili v cukrovém rozvaru a nechali vychladnout. Na dozdobení použijeme lístek máty a plátek sušeného pomeranče a efektní, lahodný a na čas i peníze nenáročný dezert je na světě.
Místo moučkového cukru můžete použít i krystal. Želatinu dejte předem nabobtnat do velmi studené vody. Při práci se želatinou postupujte podle návodu výrobce.
Pomeranče v cukrovém rozvaru
100 ml vody
300 g cukru krystal
1 kg pomerančů
Ohodnoťte tento recept: