Zeleninová jídla

Tatarák z brambor

1 kg brambor
4 stroužky česneku
3 lžíce oliv. oleje
1 lžíce hořčice
2 cibule
2 lžíce majonézy (nebo 2 žloutky)
4 lžíce kečupu
worcester
sojová omáčka
mletý kmín
sůl
bílý pepř

Brambory uvaříme ve slupce tak, aby se nerozpadaly. Až vychladnou, oloupeme je, nakrájíme na drobné kostičky a vmícháme do nich prolisovaný česnek i s olejem, na kterém jsme ho předem zpěnili. Přidáme hořčici, na jemno nakrájenou cibuli a majonézu, kterou můžeme nahradit žloutky, trochu soli a pepře, mletý kmín, kečup, worcester a sojovou omáčku, důkladně promícháme a necháme v chladu zaležet. Pak už zbývá jen nasmažit spoustu křupavých topinek, na které tatarák namažeme a ozdobíme.

Rady

Brambory předem uvařte ve slupce tak, aby se nerozpadaly.

Nejlépe se hodí brambory na salát - varný typ A.

Pro tento recept je nejvhodnější plnotučná hořčice.

Majonézu můžete nahradit žloutky

Ohodnoťte tento recept: 

1 hlasů

Další recepty Celý díl