Dršťková polévka

cca 4 porce
500 g předvařených drštěk
50 g sádla
200 g cibule
100 g hladké mouky
25 g sladké papriky
2 l hovězího vývaru
mletý kmín
česnek
majoránka
chilli
sůl
pepř
Na rozehřátém sádle zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme mouku, důkladně prosmažíme a pak přijde na řadu paprika. Tu orestujeme jen velmi krátce, zalijeme vývarem a asi 20 minut provaříme. Poté přidáme předvařené dršťky a vaříme tak dlouho, dokud zcela nezměknou. Na závěr polévku dochutíme pepřem, kmínem, česnekem, majoránkou a solí, a kdo má rád, může přidat i chilli. Dršťková polévka chutná nejlépe druhý den, až se zaleží, ale pokud ji po dochucení necháte ještě hodinu až dvě pozvolna provářet, bude skvělá i tak.
Rady
Koupíte-li předvařené dršťky, ušetříte spoustu práce i času.
Moukou zahuštěný pokrm je třeba do doby varu neustále míchat, aby se nepřipaloval.
Papriku restujte jen velmi krátce, aby nezhořkla.
Ohodnoťte tento recept: