Těsto

125 g másla
200 g cukru krupice
2 vejce
2 dl černého piva
200 g hladké mouky
5 lžic kakaa
1 prášek do pečiva
pomeranč

Do vyšlehaného másla s cukrem a žloutky postupně zašleháme pivo. Vzniklou směs spojíme s moukou, do které jsme vmíchali kakao, kypřicí prášek a pomerančovou kůru, a vzniklé těsto velmi opatrně zlehčíme bílkovým sněhem. Vlijeme do formy a dáme do trouby vyhřáté na 150 stupňů, a než se korpus upeče, připravíme si krém.

Krém

125 g másla
100 g cukru krupice
1 dl černého piva
1 kysaná smetana
100 g čokolády (70 % kakaa)
1 lžička rozpustné kávy
3 lžíce prášku na pudink za studena

Do povoleného másla zašleháme cukr, poté postupně po částech pivo, kysanou smetanu, rozpuštěnou čokoládu, rozpustnou kávu a prášek na pudink za studena.

Lépe se pracuje s povoleným máslem.

Čokoládu předem rozpusťte ve vodní lázni nebo v mikrovlnné troubě.

Dokončení

pomerančový džem
čokoládové plátky

Hotový krém navrstvíme na vychladlý korpus, který jsme potřeli pomerančovým džemem, a pivní dort je hotový. Ozdobíme ho podle fantazie, třeba stejně jako Vladimír kousky čokoládového plátku.

Ohodnoťte tento recept: 

0 hlasů

Další recepty Celý díl