Saláty

Salát z rýžových nudlí s kešu ořechy

250 g rýžových nudlí
slunečnicový olej
30 g zázvoru
200 ml bílého vína
100 g medu
20 g sojové omáčky
chilli
200 g mrkve
20 g černých hub (jidášovo ucho)
200 g cukety
100 g jarní cibulky
½ ledového salátu
150 g kešu ořechů
sůl

Nastrouhaný zázvor orestovaný na troše oleje zalijeme vínem, které necháme varem zredukovat asi na třetinu. Poté přidáme med, sojovou omáčku, chilli a velmi krátce provaříme. Výsledný dresink velmi výrazné chuti smícháme s uvařenými nudlemi, zeleninou s houbami, které si předem nakrájíme na nudličky a lehce opečeme na rozpáleném oleji. Vše dáme vychladit a těsně před podáváním přidáme ještě na nudličky nakrájený ledový salát, podle chuti osolíme a kdo se nebojí o štíhlou linii, posype vše opraženými kešu ořechy.

Houby (jidášovo ucho) namočte předem do vlažné vody.

Ohodnoťte tento recept: 

0 hlasů

Další recepty Celý díl