Obrácený řízek
vepřová krkovice, kýta nebo panenka
česnek
sůl
pepř
strouhanka
vejce
mléko
olej na smažení
Plátky masa naklepeme, osolíme, opepříme, obalíme ve strouhance a teprve potom ve vejcích rozmíchaných s mlékem, solí a máme-li rádi česnek, pak i s trochou česneku. Po obalení ihned osmažíme ve vyšší vrstvě oleje z obou stran do zlatova.
Rady
Hotový řízek položte na papírový ubrousek, který nasaje přebytečný tuk.
Pokud doma nemáte starší ztvrdlé pečivo, strouhanku si můžete připravit i z pečiva čerstvého, a to z čerstvé housky, veky nebo i toustového či obyčejného chleba (bez kůrky). Pomocí nožového mixeru pečivo rozsekáme nadrobno a použijeme stejně jako klasickou strouhanku. Pokud čerstvou strouhanku následně necháte v troubě vysušit, můžete ji skladovat.
Ohodnoťte tento recept: