Polévky
Krémová pórková polévka Vichyssoise s jemným ovčím sýrem

100 g másla
1 větší cibule
300 g pórku – bílé části
2 l vývaru (např. kuřecího)
300 ml smetany
500 g brambor
čerstvý sýr
anglická slanina
rohlíky
pažitka
sůl a pepř
Na másle orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli a pórek, přilijeme vývar a smetanu, přivedeme k varu, přidáme kostičky brambor a osolíme, případně opepříme. Až brambory změknou, vše do hladka rozmixujeme. Polévku podáváme s nokem čerstvého sýra, trochou opražené slaniny, nakrájené na nudličky, krutony, které připravíme tak, že plátky rohlíků potřeme z jedné strany přepuštěným máslem a dáme je do trouby zapéct. Dozdobíme nasekanou pažitkou nebo petrželkou.
Ohodnoťte tento recept:
0 hlasů