Maso

Pečená baby kuřátka plněná divokou rýží, s liškami

8 kukuřičných baby kuřátek
400 g divoké rýže
0,5 l bílého vína
3 cibule
6 stroužků česneku
sůl
pepř
2 citrony
600 g lišek
tymián čerstvý
petržel čerstvá placatá
250 g másla

Na oleji orestujeme nadrobno nakrájenou cibulku, česnek a tymián, na základ nasypeme rýži, orestujeme ji a zalijeme částí vína. Lehce povaříme a dáme stranou zchladnout.

Mala kuřátka očistíme, osolíme, opepříme a naplníme je připravenou rýží. Vložíme je do pekáčku/remosky, na který jsme dali předem restovat zbytek cibulky a česneku. Na každé kuřátko položíme kolečko citronu, pár lístků tymiánu a plátek másla a vše ještě podlijeme trochou vína. Pečeme je v troubě 30 - 45 minut při 200 stupních Celsia. Při pečení kuřátka obracíme, aby se opekla ze všech stran a přeléváme výpekem. Poté přisypeme očištěné lišky a dopékáme při dalších cca 30 - 45 minut. Doba pečení závisí na teplotě pečení a na tom, používáme-li troubu nebo remosku.

Ohodnoťte tento recept: 

0 hlasů

Další recepty Celý díl