2 stroužky česneku
1 balení mleté papriky
sůl a pepř
1 lžíce citronové šťávy
7 lžic panenského olivového oleje
200 g sušené cizrny
2 a 1/2 lžíce – pasta tahini (sezamová pasta)
čerstvý koriandr

Dvě stě gramů cizrny necháme nabobtnat. Poté ji uvaříme do měkka, slijeme a necháme vychladnout. Čtyři lžíce dáme stranou na dozdobení. Dva stroužky najemno nasekaného česneku přelijeme sedmi lžícemi olivového oleje, šťávou z půlky citronu a osolíme. Vše důkladně rozmixujeme tyčovým mixerem. Směs nalijeme do cizrny. Přilijeme dvě naběračky vývaru z cizrny, opepříme, zakápneme trochou olivového oleje a přidáme tři lžíce sezamové pasty. Vše společně vymixujeme do hladka. Podle potřeby přiléváme vývar. Při servírování ozdobíme kuličkami cizrny, sladkou paprikou a čerstvými lístky koriandru.

Ohodnoťte tento recept: 

2 hlasů

Další recepty Celý díl