Maso

Dušené jehněčí maso s bramborami a cous cousem

1 kg jehněčí kýty
0,5 kg drcených rajčat v plechu nebo 1 kg čerstvých
0,2 kg cibule
0,2 kg mrkve
0,2 kg řapíkatý celer
0,1 kg česnek
1 kg brambory
2 l hov. vývaru
skořice mletá, římský kmín mletý, pepř černý mletý, čili papričky, koriandr čerstvý
0,5 kg kuskusu
0,2 l řepkového oleje na smažení
0,2 l olivového oleje

Jehněčí kýtu vykostíme, zbavíme blanek a šlach a naporcujeme. Maso osolíme a opepříme a opečeme na rozpáleném oleji. Orestovanou kýtu vyndáme a do výpeku nasypeme 200 gramů na kostky nakrájené mrkve, stejné množství pokrájeného řapíkatého celeru a cibule a podusíme. Poté přidáme opečené maso, zamícháme a přilijeme půl kila drcených rajčat. Ochutíme skořicí, římským kmínem a lehce dosolíme. Zalijeme dvěma litry vývaru a asi 40 minut vaříme. Když je maso poloměkké přidáme kilo nakrájených brambor a dochutíme jedním stroužkem nasekaného česneku a čili papričkou. Vaříme do měkka. Na závěr přidáme čerstvé koriandrové listy.

Půl kila kuskusu zalijeme horkým hovězím vývarem a necháme nabobtnat. Poté ho

ochutíme olivovým olejem, osolíme a opepříme. Podáváme spolu s jehněčím.

Ohodnoťte tento recept: 

3 hlasů

Další recepty Celý díl