Maso

Beafsteak z pravé svíčkové s bernskou omáčkou

1 kg hovězí svíčkové
0,1 l oleje na smažení
0,1 kg másla
rozmarýn, tymián, česnek, sůl, pepř

Střední část pravé svíčkové očistíme, odblaníme a nakrájíme cca 2 cm vysoké plátky. Ty osolíme a opepříme a pak zprudka osmahneme z obou stran na pánvi. Na závěr přidáme na pánev bylinky, česnek a máslo. Pak steaky přeložíme na pekáček, přelijeme výpekem z pánve a dáme je dopéct do trouby na 7 až 10 minut při teplotě 180 C.

Bernská omáčka

1-2 lžíce octa
1 dcl bílého vína
2 žloutky
300 g másla
2 malé cibule
lžička drobně nasekaného estragonu
šťáva z půlky citronu
cayennský pepř
sůl

Velmi jemně nakrájenou cibuli zalijeme octem a vínem a rychle svaříme, až se odpaří polovina tekutiny. Redukci přecedíme, přidáme žloutky a ve vodní lázni vyšleháme do pěny. Pěnu odstavíme a všleháme do ní postupně rozehřáté máslo. Přidáme estragon a dochutíme solí, pepřem a citronovou šťávou.

Hotové steaky přelijeme omáčkou a podáváme s domácími hranolky.

Ohodnoťte tento recept: 

0 hlasů

Další recepty Celý díl