Těsto

40 deka másla
20 deka cukru
dvě vejce
60 deka hladké mouky
citronovou kůru

Do mísy vložíme povolené máslo, cukr a dvě vejce. Vše promícháme a přidáme hladkou mouku a citronovou kůru. Vypracujeme těsto, které necháme odležet a pak ho vložíme do formy a pečeme na 200 stupňů dozlatova.

Krém

1 l mléka
20 dkg (nebo podle chuti) cukru
2 pudingový prášek
dva lusky vanilky
250 g másla
ovoce dle chuti - maliny, borůvky, jahody, kivi…
2 želatiny

Mléko a cukr společně zahřejeme, část mléka můžeme odebrat, rozmíchat v něm puding a nalít ho zpět do mléka. Ochutíme dvěma lusky vanilky a společně pak vše za stálého míchání prováříme. Do vlažného pudinku krému přidáme máslo a vyšleháme.

Na vychladlý korpus nalijeme krém a zdobíme ovocem dle chuti, přelijeme želatinou a necháme zatuhnout.

Ohodnoťte tento recept: 

3 hlasů

Další recepty Celý díl