Maso

Kukuřičné kuře na armaňaku s divokou rýží

kukuřičné kuře
0,2 kg cibule šalotky
0,2 kg žampiónů
0,2 kg máslo
0,2 litru armaňaku
1/2 kg divoké rýže
1 cibule
4 ks hřebíčku
čerstvý tymián
sůl, pepř
drůbeží vývar

Šalotku a žampiony pokrájíme na plátky, které orestujeme na másle s přidaným tymiánem. Vzniklou směs zalijeme polovinou dávky armaňaku a osolíme, opepříme.

Po vychladnutí vzniklou směsí naplníme kuře, které jsme před tím osolili a opepřili.

Kuře dáme do pekáče se zbytkem směsi cibule a žampionů. Podlijeme je drůbežím vývarem a zbytkem armaňaku a dáme je péct při teplotě 180 °C cca 50 minut.

V průběhu pečení kuře přeléváme výpekem.

Po upečení kuře vyjmeme a vzniklý výpek zahustíme máslem a ochutíme solí, pepřem a citronovou šťávou.

Rýži propláchneme vodou, vložíme do pekáče, zalijeme vodou, přidáme cibuli a hřebíček, osolíme, lehce zavaříme, přikryjeme pokličkou a dusíme doměkka.

Ohodnoťte tento recept: 

0 hlasů

Další recepty Celý díl