Maso

Plněná telecí svíčková se zelenými fazolkami

telecí svíčková - 1 kg
bílé pečivo - 0,2 kg
žampiony - 0,2 kg
zelené fazolky - 0, 25 kg
šalotka - 0,3 kg
česnek - 0,1 kg
smetana - 0,2 l
bílé víno suché - 0,2 l
sůl, pepř
telecí vývar - 0,5 l
vepřová bránice - 0,5 kg
máslo - 0,25 kg
pažitka čerstvá - 1 svazek
uzený špek - 0,3 kg
citron - 1 ks
olej na smažení - 0,2 l

Telecí svíčkovou odblaníme a nařízneme na hřbetu. Osolíme a opepříme.

Slaninu nakrájíme na kostičky, opražíme na pánvi. Nakrájíme housku, přidáme ji ke slanině, krátce opečeme a nasypeme do mísy.

Nakrájené žampiony osmahneme na šalotce a česneku. Vložíme do mísy k housce, přidáme sůl, pepř, pažitku. Nádivkou naplníme telecí svíčkovou, zabalíme ji do vepřové bránice.

Vložíme do pekáčku se zbytky žampionů. Podlijeme bílým vínem a telecím vývarem, poklademe plátky másla. Pečeme při teplotě 180 stupňů cca 20 minut.

Po upečení vyjmeme maso z pekáčku, dle potřeby výpek zredukujeme, zalijeme smetanou a svaříme do zhoustnutí. Omáčku dochutíme solí, cayennským pepřem a citronovou šťávou. Před podáváním můžeme ještě vmíchat máslo.

Zelené fazolky spaříme ve vroucí osolené vodě a hned je opět zchladíme ve studené vodě, aby neztratily krásně zelenou barvu. Takto připravené fazolky před podáváním lehce orestujeme na šalotce s máslem. Dochutíme solí a pepřem.

Ohodnoťte tento recept: 

0 hlasů

Další recepty Celý díl