Bezlepková pizza
300 g bezlepkové mouky
5 g cukru
1/2 kostky droždí nebo 8 g sušeného droždí
kávová lžička soli (7 g)
200 - 230 ml vody
30 ml oleje
400 g drcených rajčat
200 g červené cibule
3 stroužky česneku
čerstvé oregano a bazalka
pepř, špetka soli
10 ml olejena pokladení:
bezlepková šunka, bezlepkový salám
žampiony, olivy, mozzarela, ananas, kukuřice, tuňák,
sýr gorgonzola, niva… dle chuti
parmazán na posypání
Z deci teplé vody si uděláme z čerstvého droždí a cukru kvásek. Mezitím smícháme mouku se solí, přidáme vykynutý kvásek, olej a postupně přidáváme zbytek vody. Uděláme vláčné těsto, které necháme v teple hodinu kynout.
Mezitím smícháme drcená rajčata s olejem, s rozmělněným česnekem, s pepřem, solí, oreganem a bazalkou. Šunku nakrájíme na kousky, žampiony oloupeme a také nakrájíme a mozzarelu nastrouháme…
Vykynuté těsto dáme do vymazané formy nebo na plech. Těsto potřeme rajčatovou směsí, poklademe šunkou, žampiony, sýry, olivami a dalšími pochutinami.
Nakonec vše můžeme okořenit oreganem a posypeme parmazánem.
Bezlepkovou pizzu dáme péct do vyhřáté trouby na 150 °C, kde ji pečeme asi 20 minut.
Ohodnoťte tento recept: