Maso

Telecí roastbeef s bylinkovým olejem

telecí hřbet (roštěná)
sůl
bílý pepř
olej

Telecí hřbet vykostíme, svážeme provázkem do válečku, osolíme, opepříme, a potom ho na rozpáleném oleji ze všech stran zprudka orestujeme. Orestovaný hřbet vložíme asi na hodinu do trouby a při osmdesáti stupních necháme dopéct. Podáváme teplý nebo studený, nakrájený na tenké plátky, například s bylinkovým olejem.

Bylinkový olej

čerstvé bylinky (bazalka, petržel, pažitka, tymián, oregáno)
panenský olivový olej
limetová šťáva
sůl
pepř

Bylinkový olej připravíme velmi snadno: otrháme listy bylinek, rozmixujeme je s olejem, šťávou z limety, trochou soli a pepře, a olej je hotový.

Ohodnoťte tento recept: 

2 hlasů

Další recepty Celý díl