Moučníky a cukroví

Tvarohový dort s ovocem a kávovou šlehačkou

Korpus

cca 3 lžíce másla
200 g sušenek

Do rozdrcených sušenek vmícháme po částech povolené máslo, až vznikne tvárná hmota, kterou vyložíme dno i boky dortové formy.

Náplň

1,1 kg měkkého tvarohu
cca 350 g cukru
80 g másla
220 g vajec
100 g smetany
100 g zakysané smetany
2 citróny
vanilková esence

Tvaroh, cukr, smetanu ke šlehání i zakysanou smetanu, máslo, vejce, šťávu a nastrouhanou kůru ze dvou citrónů vymícháme do hladka, přidáme vanilkovou esenci a vzniklou náplň vlijeme do formy vyložené sušenkovou hmotou.

Takto připravený dort zvolna pečeme v troubě tři až čtyři hodiny při devadesáti stupních.

Dokončení

čerstvé ovoce
máta

smetana ke šlehání
káva

Po vychladnutí dort naporcujeme a podáváme ozdobený čerstvým ovocem a snítkou máty.

Můžeme doplnit kávovou šlehačkou, kterou připravíme ze šlehané smetany a kávy nebo nahradíme dobře vyšlehanou kávou latte.

Rady

Místo ráfku můžete použít dortovou formu.

Sušenky lze rozdrtit v čisté utěrce pomocí válečku.

Cukr přidávejte podle své chuti.

Vanilkovou esenci můžete nahradit vanilkovým cukrem.

Ohodnoťte tento recept: 

0 hlasů

Další recepty Celý díl