Maso

Grilovaná vepřová kolena

4 zadní vepřová kolena

Na marinádu:
0,7 l hovězího vývaru
1 černé pivo
1 palička česneku
2 cibule
2 lžíce cukru krystal
4 lžíce sojové omáčky
6 lžic grilovacího koření
1 lžíce mleté papriky
1 lžička pepře
1 lžička kari koření
5 bobkových listů
chilli dle chuti
sůl

Na potření:
0,1 l slunečnicového oleje
1 lžíce mleté papriky

Všechny suroviny na marinádu promícháme a asi 3 minuty provaříme. Po zchladnutí do marinády naložíme kolena, která jsme předem propíchali ostrým tenkým nožem, aby do nich marináda lépe pronikla. Alespoň na 24 hodin, nejlépe však na 2 dny je uložíme do chladu.

Poté kolena v marinádě uvaříme do měkka, což může trvat i tři hodiny, vytáhneme je, potřeme olejem smíchaným s mletou paprikou, a dáme do trouby na 190 stupňů. Zhruba za půl hodiny budou kolena do zlatova vypečená, takže je můžeme podávat. Samozřejmě s čerstvým chlebem, hořčicí, křenem, a sterilovanými okurkami, cibulkami či paprikami.

Při přípravě marinády se řiďte vlastní chutí.

Máte-li rádi pikantní chuť, přidejte i pálivou papriku.

Ohodnoťte tento recept: 

6 hlasů

Další recepty Celý díl