Ryby a mořské plody

Marinovaný losos

1,5 kg filetu z lososa
1 kg hrubé mořské soli
1 kg cukru krystal
4 lžíce bílého pepře
svazek kopru
200 ml brandy

Sůl smícháme s cukrem a celým, nebo nahrubo nadrceným pepřem. Polovinu směsi navrstvíme na plech, přidáme filet z čerstvého lososa kůží dolů, zasypeme ho nasekaným koprem, pokapeme trochou brandy a na závěr přidáme zbytek směsi soli, cukru a pepře. Necháme v chladu marinovat nejlépe do druhého dne, poté lososa vyjmeme, opláchneme, osušíme, přidáme trochu čerstvého kopru a podáváme nakrájeného na tenké plátky zakápnutého šťávou z citronu či limety. Doplnit ho můžeme vařenými vejci, kaviárem, různými druhy salátů a trochou kysané smetany nebo pikantní omáčkou.

Kopr je nejen aromatický, ale má i léčivé účinky.

Ohodnoťte tento recept: 

0 hlasů

Další recepty Celý díl