Ryby a mořské plody

Marinované plátky tuňáka

500 g čerstvého tuňáka
400 ml kokosového mléka
3 limety
2 lžíce sojové omáčky
2 lžičky tom yum pasty
1 stroužek česneku
1 jarní cibulka
čerstvý koriandr
chilli
sůl

Kokosové mléko rozmixujeme s limetovou šťávou, sojovou omáčkou, Tom Yum pastou, česnekem, solí a trochou chilli. Vmícháme nasekanou jarní cibulku a hotovou marinádou zalijeme syrové maso tuňáka, nakrájené na tenké plátky. Necháme v chladu minimálně půl hodiny marinovat a podáváme posypané nasekaným čerstvým koriandrem.

Tom yum pasta obsahuje sóju, citronovou trávu, chilli, tamarind, šalotku, česnek, limetovou šťávu, cukr a sůl.

Příloha

rýžové nudle
sezamová semínka
sezamový olej

Pokud tento exotický předkrm doplníme navíc rýžovými nudlemi, které jsme po uvaření smíchali s trochou sezamového oleje a opraženými sezamovými semínky, úspěch je zaručen.

Ohodnoťte tento recept: 

1 hlasů

Další recepty Celý díl