Zeleninová jídla

Bramborové krokety

450 g brambor
2 žloutky
špetka kypřícího prášku
1 lžíce bramborového škrobu
muškátový oříšek
sůl
pepř

Na obalení:
100 ml mléka
2 vejce
hladká mouka
strouhanka
mandle

Brambory uvaříme ve slupce, a až vychladnou, oloupeme je a najemno nastrouháme. Přidáme žloutky, trochu kypřicího prášku, bramborový škrob, sůl, mletý muškátový oříšek, pepř a promícháme do hladka. Z připraveného těsta vytvoříme váleček, ze kterého nakrájíme jednotlivé krokety. Ty obalíme v těstíčku z mléka, vajec a hladké mouky, a poté ve strouhance smíchané s nasekanými mandlemi. Smažíme je ve vyšší vrstvě oleje ze všech stran do zlatova a pokládáme na tácek vyložený papírovým ubrouskem, který nasaje přebytečný tuk.

Nejvhodnější jsou brambory varného typu B.

Ohodnoťte tento recept: 

0 hlasů

Další recepty Celý díl