domácí bezlepkové těstoviny
500 g kuřecích stehen
100 ml kuřecího vývaru
500 g rajčat
200 ml bílého vína
200 ml olivového oleje
2 střední cibule
2 stroužky česneku
1 svazek bazalky
150 g parmezánu
pepř
sůl
Na oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme malé kostky drůbežího masa, osolíme je, opepříme a krátce opečeme. Zalijeme vývarem a přikryté podusíme do měkka.
Můžete použít i kuřecí prsa, stehna jsou ale šťavnatější.
Mezitím na druhé pánvi na olivovém oleji krátce orestujeme prolisovaný česnek a přidáme rajčata, která jsme předem zbavili středů, spařili, oloupali a nakrájeli na drobné kostičky. Přivedeme k varu, zalijeme vínem a vaříme, dokud se základ na omáčku nezahustí.
Zlehka osolíme, opepříme, přisypeme nasekanou bazalku a strouhaný parmezán, a promícháme s připravenou masovou směsí. Krátce provaříme a podáváme s těstovinami, ozdobené čerstvou bazalkou a hoblinami parmezánu.
Věděli jste, že parmezán pochází z Itálie? Je to jeden z nejtvrdších sýrů.
Ohodnoťte tento recept: