Švýcarský karamelový krém
Na karamelové mléko:
200 g cukru krystal
1 l mlékaNa zálivku:
80 g pudinkového prášku
0,2 l mlékaNa dokončení:
120 g cukru krystal
400 ml šlehačkyNa doplnění a ozdobení:
banán
karamelová omáčka
ovoce
čokoláda
Část krystalového cukru utavíme na hladký karamel, přilijeme většinu mléka a rozvaříme. Přisypeme zbytek cukru, necháme projít varem a přilijeme zálivku vytvořenou z pudinkového prášku a zbytku mléka. Základ na krém důkladně provaříme, pak přikryjeme a dáme vychladit. Nakonec ho zlehčíme ušlehanou smetanou, kterou do něj velmi opatrně vmícháme. Podáváme nejlépe ve skleničkách na aperitiv, jejichž dno poklademe kousky banánu. Ty zalijeme karamelem zředěným trochou vody a karamelovým krémem. Hotový vychlazený dezert ozdobíme podle vlastní fantazie, například ovocem a čokoládou.
Ohodnoťte tento recept: