Buflery

470 g bílků
180 cukru krystal
100 g pudinkového prášku
220 g žloutků
60 ml vody
250 g hladké mouky

Bufler je druh piškotového korpusu z lehké šlehané hmoty. Bílky vyšleháme s částí krystalového cukru a pudinkovým práškem. Žloutky zase se zbytkem cukru a vodou, kterou ovšem přidáváme postupně. Žloutky zlehčíme částí bílkové hmoty, pak obě masy spojíme a postupně ještě přimícháme mouku. Pomocí cukrářského sáčku vytvoříme na plechu vyloženém pečicím papírem buflery, které pečeme asi 10–15 minut při 180 stupních, dokud nezezlátnou.

Bílková náplň

180 g bílků
700 g cukru krystal
180 ml vody
150 g ovocného protlaku

Část cukru vyšleháme s bílky a zbytek dáme vařit s vodou. Až má cukrový rozvar správnou hustotu a dá se z něj vytvořit tzv. „silný řetěz“, pomalu ho zašleháme do bílkového sněhu. Vzniklou směs necháme šlehat, tak dlouho, dokud nezchladne. Potom ji dochutíme ovocným protlakem a nastříkáme cukrářským sáčkem na buflery. Zatím „holé“ indiánky dáme ztuhnout do lednice.

Dokončení

300 g tmavé čokolády
kakaové máslo (případně ztužený 100% tuk)

Indiánky na konec potáhneme polevou z čokolády, kterou zředíme kakovým máslem nebo stoprocentním tukem tak, aby vytvořila na indiáncích jen tenkou vrstvu. Pro větší efekt je můžeme ještě jemně pocukrovat.

Bílky vždy vmíchávejte velmi zlehka.

Ohodnoťte tento recept: 

2 hlasů

Další recepty Celý díl