Dort Florida

Korpus
6 vajec
1 vanilkový cukr
150 g cukru krystal
200 g hladké mouky
½ prášku do pečiva
1 citron
Nejdříve si přiopravíme korpus. Vyšleháme vejce s krystalovým cukrem a těsně před došleháním přidáme ještě vanilkový cukr. Do vyšlehané hmoty zlehka vmísíme mouku smíchanou s kypřícím práškem a nastrouhanou citronovou kůrou a hotové těsto vlijeme do dortové formy. Pečeme asi tři čtvrtě hodiny na 180 stupňů. Až korpus zchladne, odkrojíme dva plátky a spojíme je marmeládou, kterou potřeme i horní plát. Ten pak poklademe kompotovanými broskvemi.
Krém
cca 400 ml mléka
50 g cukru krystal
70 g másla
50 g pudinkového prášku
2 žloutky
Teprve poté si připravíme krém. Do vroucího mléka s cukrem a máslem zavaříme zálivku vytvořenou z trochy mléka, pudinkového prášku a žloutků. Za stálého míchání krém důkladně provaříme a ještě teplý nalijeme na vrstvu broskví.
Dokončení a ozdobení
350 g kompotovaných broskví
250 ml šlehačky
2 lžíce meruňkového džemu
lesní ovoce
Po vychladnutí krému nahoru navrstvíme hustou šlehačku a dort ozdobíme podle vlastní fantazie, například lesním ovocem, ale také můžeme použít kapky bílé čokolády nebo cukrové ozdoby.
Rady
Pokud mají vejce pokojovou teplotu, lépe je vyšleháme.
Zálivku před zavařením důkladně promíchejte, aby škrob nesedal na dno.
Krém nalijte na korpus ještě teplý, jinak ztuhne.
Různé druhy pudinkového prášku mají i různou kvalitu. Poměr množství mléka a pudinkového prášku proto v receptu na krém upravte podle návodu výrobce.
Ohodnoťte tento recept: