Nápoje alkoholické

Vánoční punč

4 sklenice

2 dcl rumu
1 dcl griotky
400 ml vody
šťáva z pomeranče
4 lžičky plátků mandlí
4 lžíce medu
4 kousky skořice
8 hřebíčků
máslo

Na ozdobení:
citron
cukr krystal
pomeranč

Do vroucí vody nasypeme celou skořici a hřebíček a necháme asi pět minut provařit. Přidáme šťávu z pomerančů, plátky mandlí a med, přivedeme k varu a na závěr zalijeme rumem a griotkou. Podáváme ve skleničkách s cukrovým okrajem a plátkem pomeranče. A pokud přidáme pár kapek rozpuštěného másla, nejen, že bude punč jemnější, ale zůstane i déle horký a navíc – nevyprchá z něj alkohol.

Ohodnoťte tento recept: 

3 hlasů

Další recepty Celý díl