Maso

Smažená vinná klobása v mandlovo-pistáciovém těstíčku s bramborovým salátem se smetanou

Smažená klobása

1 kg vinné klobásy
2 vejce
1 dcl mléka
100–150 g hladké mouky
50 g strouhanky
70 g plátků mandlí
40 g pistácií
bílý pepř
sůl
olej na osmažení

Nejdříve si připravíme těstíčko z vajec, mléka a hladké mouky, které nezapomeneme lehce osolit a opepřit. Vinnou klobásu nakrájíme na špalíky a ty obalíme v hladké mouce, potom v těstíčku a na závěr ve směsi strouhanky, nasekaných pistácií a plátků mandlí. Smažíme v rozpáleném oleji do zlatova a podáváme s bramborovým salátem se smetanou a lehce orestovanými plátky cukety.

Bramborový salát

400 g brambor
100 g kysané smetany
2 lžíce slunečnicového oleje
4 plátky uzeného boku (anglické slaniny)
2 zelené cibulky
ocet
cukr
bílý pepř
sůl

Příprava bramborového salátu je snadná: Na oleji orestujeme kousky uzeného boku, přidáme zelenou cibulku a uvařené brambory, nakrájené na kostičky. Zakápneme octem, osolíme, opepříme, přidáme trochu cukru a zakysanou smetanu, promícháme a bramborový salát je hotový.

Ohodnoťte tento recept: 

1 hlasů

Další recepty Celý díl