Ryby a mořské plody

Candát se zeleninou julienne a omáčkou s koprem

Zelenina julienne

mrkev
celer
petržel
vinný ocet
cukr
celý černý pepř
bobkový list
nové koření
olivový olej
mletý bílý pepř
sůl

Nejdříve si připravíme zeleninu julienne: nudličky kořenové zeleniny povaříme ve vodě s trochou soli, cukru, octa, pár kuličkami černého pepře, nového koření a několika bobkovými listy do poloměkka. Poté slijeme, vybereme koření a zeleninu dochutíme octem, olejem, cukrem, solí a pepřem do sladko-kysela a dáme do lednice.

Candát

filet z candáta
bílé víno
sůl
bílý pepř
máslo

Než se zelenina vychladí, naložíme si candáta: filet nakrájíme na menší porce. Z obou stran je zlehka osolíme a opepříme, zakapeme vínem a necháme krátce marinovat. Před podáváním ho opečeme na másle a podáváme se zeleninou julienne a omáčkou s koprem.

Omáčka s koprem

majonéza
kopr
bílé víno
cukr
sůl
bílý pepř

Omáčku připravíme z majonézy, nasekaného kopru, trochy vína, cukru, soli a pepře.

Na talíři dozdobíme listem salátu.

Rada

K bílému masu (ryby, drůbež) se hodí bílý pepř.

Ohodnoťte tento recept: 

1 hlasů

Další recepty Celý díl