Kančí panenka s omáčkou cumberland a salátem s liškami

kančí panenka
pepř
borovička
sůl
Kančí panenky svážeme do válečku, opepříme, zalijeme borovičkou a necháme asi půl hodiny zaležet.
Mezitím si připravíme omáčku cumberland a salát s liškami.
Omáčka
2 lžíce oleje
1 pomeranč
cukr
100 g sterilovaných brusinek
2 lžíce rybízového džemu
2 lžíce červeného vína
2 lžíce kečupu
sůl
bílý pepř
chilli
Na rozehřátém oleji orestujeme nastrouhanou pomerančovou kůru. Trochu osladíme a necháme lehce zkaramelizovat. Poté přidáme brusinky, džem, víno, kečup, pomerančovou šťávu, sůl, pepř a chilli, krátce provaříme, do hladka rozmixujeme a necháme vychladit.
Salát
ledový salát
lišky
ocet
cukr
sůl
pepř
Příprava salátu s liškami je snadná: ledový salát nakrájíme na nudličky, přidáme spařené, opečené nebo sterilované lišky, ocet, sůl, cukr a pepř a promícháme.
Před podáváním zaleželé kančí panenky osolíme a na oleji zprudka opečeme. Servírujeme je nakrájené na plátky s omáčkou cumberland a salátem s liškami.
Rady
Při nakládání maso nesolte, sůl vytahuje vodu.
Pomeranč před použitím důkladně opláchněte.
Lišky předem spařte, osmažte nebo použijte sterilované.
Ohodnoťte tento recept: