Maso

Kančí panenka s omáčkou cumberland a salátem s liškami

kančí panenka
pepř
borovička
sůl

Kančí panenky svážeme do válečku, opepříme, zalijeme borovičkou a necháme asi půl hodiny zaležet.

Mezitím si připravíme omáčku cumberland a salát s liškami.

Omáčka

2 lžíce oleje
1 pomeranč
cukr
100 g sterilovaných brusinek
2 lžíce rybízového džemu
2 lžíce červeného vína
2 lžíce kečupu
sůl
bílý pepř
chilli

Na rozehřátém oleji orestujeme nastrouhanou pomerančovou kůru. Trochu osladíme a necháme lehce zkaramelizovat. Poté přidáme brusinky, džem, víno, kečup, pomerančovou šťávu, sůl, pepř a chilli, krátce provaříme, do hladka rozmixujeme a necháme vychladit.

Salát

ledový salát
lišky
ocet
cukr
sůl
pepř

Příprava salátu s liškami je snadná: ledový salát nakrájíme na nudličky, přidáme spařené, opečené nebo sterilované lišky, ocet, sůl, cukr a pepř a promícháme.

Před podáváním zaleželé kančí panenky osolíme a na oleji zprudka opečeme. Servírujeme je nakrájené na plátky s omáčkou cumberland a salátem s liškami.

Rady

Při nakládání maso nesolte, sůl vytahuje vodu.

Pomeranč před použitím důkladně opláchněte.

Lišky předem spařte, osmažte nebo použijte sterilované.

Ohodnoťte tento recept: 

0 hlasů

Další recepty Celý díl