Maso

Vepřová panenka s houbovou omáčkou, špenátem dušeným na anglické slanině a šťouchaným bramborem se smetanou

vepřové panenky
čerstvé bylinky (tymián, rozmarýn, petržel)
česnek
olivový olej
sůl
pepř

Panenku očistíme (zbavíme šlach), osolíme, opepříme, vetřeme jemně nakrájené bylinky, lisovaný česnek a olej. Můžeme nechat v lednici zaležet. Prudce osmahneme na pánvi a poté vložíme do trouby a pečeme pozvolna na 120 stupňů.

Omáčka

zelená čerstvá cibulka
½ kg hub (žampiony, hříbky, lišky aj.)
½ litru smetany
sůl
pepř

Na omáčku osmažíme cibulku, přidáme k ní houby a povaříme zhruba 15 minut. Když houby klesnou, zalijeme je smetanou, přivedeme k varu, rozmixujeme a dochutíme solí a pepřem.

Přílohy

listový špenát
cibule
anglická slanina
olej
brambory
smetana
máslo

Jako přílohu podáváme špenát, který krátce podusíme na cibulce, osmažené na anglické slanině, a šťouchané vařené brambory se smetanou.

Ohodnoťte tento recept: 

0 hlasů

Další recepty Celý díl