Moučníky a cukroví

Hruškový dort

dortový korpus (20 dkg polohrubé mouky, 15 dkg cukru, 6 vajec, 15 ml oleje)
dortové plátky
hrušky naložené ve víně s kořením (skořice, hřebíček aj.)
kompotové hrušky
jahodový džem
máslo
moučkový cukr

Dort sesadíme tak, že do dortové formy vložíme po obvodu dortové plátky a na dno dva kulaté plátky korpusu, spojené jahodovým džemem. Poklademe půlkami hrušek, které jsme předtím naložili do vína, svařeného s kořením (skořice, hřebíček aj.).

Krém

hruškové pyré
smetana na šlehání
plátková želatina
moučkový cukr

Zalijeme krémem, který připravíme z vyšlehané smetany, pyré z kompotovaných hrušek a želatiny, rozpuštěné v pyré. Krém dle chuti dosladíme moučkovým cukrem. Přidáme nakrájené malé kousky hrušek a přikryjeme plátem korpusu. Necháme vychladit. Dort potřeme vyšlehaným máslem s cukrem, aby nepropouštěl vlhkost.

Dokončení

marcipánová nebo cukrová hmota na potažení a tvarování
lesní ovoce (borůvky, maliny aj.)

Na závěr dort přikryjeme rozváleným plátem cukrové nebo marcipánové hmoty, tvarujeme a zdobíme podle vlastní fantazie či příležitosti.

Ohodnoťte tento recept: 

0 hlasů

Další recepty Celý díl