Maso

Domácí paštika s drůbežími játry

1,5 kg vepřového bůčku
0,5 kg drůbežích jater
300 g cibule
2 vejce
2 dcl smetany
1 dcl koňaku
2 lžíce hladké mouky
česnek
mletý zázvor
mleté nové koření
sůl
pepř
zavařovací sklenice

Bůček uvařený do měkka rozemeleme a smícháme s namletými drůbežími játry, do zlatova osmaženou najemno nakrájenou cibulí, vejci, smetanou a koňakem. Dochutíme česnekem, kořením a solí tak, aby chuť byla výraznější. Chceme-li, aby paštika byla kompaktní, přimícháme do ní trochu hladké mouky a můžeme začít plnit sklenice. Po naplnění z paštiky poklepem vyženeme vzduchové bubliny, sklenice důkladně uzavřeme, zalijeme až po hrdlo vodou a hodinu sterilujeme při 85 °C.

Ohodnoťte tento recept: 

1 hlasů

Další recepty Celý díl