Maso

Kuřecí nudličky s karamelovým ananasem

cca 4 porce

0,5 kg kuřecích prsíček
1 vejce
3 lžíce škrobu
sezamový olej
200 g cukru
2 dcl rýžového vína
2 lžíce vinného octa
½ ananasu
1 mrkev
2 – 3 cm zázvoru
1 malá cibule
2 zelené cibulky
4 lžíce sójové omáčky
sůl
glutaman

Na rozpálené teflonové pánvi utavíme z cukru za stálého míchání hnědý karamel, do kterého přilijeme rýžové víno a trochu vinného octa. Varem vše zredukujeme do medové konzistence a poté přidáme na nudličky nakrájený ananas. Krátce provaříme a odstavíme z plotny.

Na sezamovém oleji prudce, ale krátce orestujeme nudličky kuřecích prsíček, které jsme smíchali s vajíčky a škrobem. Hotové maso dáme stranou a na pánvi postupně orestujeme zeleninu, kterou jsme si předem nakrájeli na nudličky. Nejdříve mrkev se zázvorem, které podlijeme trochou vody.

Až se voda vypaří a mrkev je poloměkká, přijde na řadu cibule a na závěr zelená cibulka. Poté přidáme maso, ananas s trochou karamelu, dochutíme sladkou sójovou omáčkou, špetkou soli a glutamanem, promícháme a hlavní chod se zajímavou nasládlou chutí je na světě.

Pokud budeme podávat s jasmínovou rýží, jistě oslníme nejednoho gurmána.

Sezamový olej můžeme nahradit slunečnicovým a vinný ocet můžeme nahradit rýžovým.

Ohodnoťte tento recept: 

0 hlasů

Další recepty Celý díl