
cca 4 porce
Kroupové rizoto
600 g krup
150 g másla
3 šalotky
10 žampionů
2 l zeleninového vývaru
200 ml smetany
250 ml bílého vína
200 g parmazánu
pažitka
sůl
pepř
Na rozehřátém přepuštěném másle postupně orestujeme nakrájenou šalotku, kousky žampionů a kroupy uvařené do poloměkka. Přilijeme vývar, smetanu, trochu bílého vína, lehce osolíme a opepříme. Přivedeme k varu a vaříme doměkka. Podle potřeby přiléváme další vývar, smetanu nebo víno. Na závěr vmícháme máslo, strouhaný parmazán a nasekanou pažitku. Podáváme se zeleninou.
Restovaná zelenina
karotka
růžičková kapusta
mladý zelený chřest
žampiony
cukrový hrášek
cuketa
olivový olej
sůl
pepř
Na olivovém oleji orestujeme karotku a růžičkovou kapustu, které jsme předem krátce povařili v osolené vodě. Přidáme zelený chřest, lusky cukrového hrášku, cuketu nakrájenou na hranolky a čtvrtky žampionů. Lehce osolíme, opepříme a vše krátce orestujeme.
Servírujeme podle vlastní fantazie na talíře.
Ohodnoťte tento recept: