Maso

Kůzlečí s kopřivovo-mandlovou nádivkou / jehněčí se špenátovo-mandlovou nádivkou

2 kg kůzlečí (jehněčí) kýty

Maso (kůzlečí nebo jehněčí) rozkrájíme na plát a přes potravinářskou fólii ho rozklepeme do co největší plochy. Položíme na alobal, lehce osolíme, opepříme a přidáme nádivku.

Nádivka

4 starší housky
250 ml mléka
200 g másla
100 g mandlí
200 g kopřiv (špenátu)
3 bílky
3 žloutky
1 vejce
strouhanka
petrželka
muškátový květ
sůl
pepř

Kostičky housky opečeme na plechu v troubě, předehřáté na 160 stupňů, a po zchladnutí je zvlhčíme mlékem. Opatrně přimícháme našlehané máslo se žloutky, do kterého jsme ještě přidali celé vejce, sůl, pepř a trochu muškátového květu. Přisypeme plátky mandlí, nasekané kopřivy nebo špenát a petrželku a podle potřeby strouhanku. Na závěr opatrně vmícháme sníh z bílků. Maso s nádivkou smotáme i s alobalem do úhledného válečku a převážeme provázkem. V pekáčku podlijeme trochou vody a pečeme hodinu a půl na 160 stupňů.

Podáváme nejlépe s novým bramborem a dušeným listovým špenátem.

Ohodnoťte tento recept: 

0 hlasů

Další recepty Celý díl