Maso

Pečený králík po italsku

4 porce králíka
100 g slaniny
1 palička česneku
50 ml olivového oleje
oregano
bazalka
tymián
pažitka
petrželka
200 g žampionů
250 g cherry rajčat
2 dcl drůbežího vývaru
2 dcl bílého vína
1 lžička jíšky
sůl

Porce králíka našpikované slaninou z obou stran potřeme česnekem, zasypeme vrstvou sekaných bylinek a zalijeme olivovým olejem. Přikryté fólií necháme v chladu zaležet. Těsně před přípravou maso osolíme a pečeme v troubě předehřáté na 180 stupňů tři čtvrtě hodiny až hodinu, dokud nezměkne. Potom do pekáče přidáme nakrájené žampiony, rajčata, plátky česneku, drůbeží vývar, bílé víno a na závěr ještě zalijeme olivovým olejem a dopečeme dalších 15 minut dozlatova. Šťávu zahustíme jíškou a hlavní pokrm je hotový.

Nejvhodnější přílohou je bílé pečivo (např. bageta), ale v našem případě kuchaři zvolili vařené brambory.

Ohodnoťte tento recept: 

0 hlasů

Další recepty Celý díl